54d86d10673830fd185e30c2_facebook_icon.png 54d871559dd758043771b6ae_twitter_icon.png 54d9ea59781f27014df684e2_youtube_icon.png 54d8ba7f9dd758043771bfb5_googleplus_icons.png
54d22b9e0d5fbeb671afda5b_icon_locatie.png
Heemskerckstraat 31, 1792 AA Oudeschild
54d392e816c2a5d4538d9f0a_logo_evenementenbureau.png
Uitjes op Texel
images/price-tag.png
Activiteiten
images/categorie_natuur.png
Vervoer
images/widget_vervoer.png
Overnachten
images/widget_overnachten.png
Culinair
images/categorie_culinair.png

Stokerij Texel

https://evenementenbureautexel.nl/wp-content/uploads/2016/12/1600x900-620_txgin_bij_vuurtoren_texel.txginvuurtoren-e1481381110103.jpg
  • http://evenementenbureautexel.nl/wp-content/themes/evenementenbureautexel/images/krul_paars.png
    Uit te breiden met speciaal Gin diner
  • http://evenementenbureautexel.nl/wp-content/themes/evenementenbureautexel/images/krul_paars.png
    Minimaal 10 personen

Rondleiding door de Stokerij Texel

Op Texel had vroeger elke grote boerderij een eigen stokerij om van het overschot en de restproducten een volwaardig eindproduct te maken. Eigen gedestilleerd hield de Texelse boer warm tijdens de koude wintermaanden en het leverde soms ook nog een zakcentje op!
Maak kennis met Stokerij Texel, een oude traditie in een modern jasje. Lokaal en lekker. De stokerij is opgericht in 2015 door 2 enthousiaste stokers die op verzoek kleinschalige rondleidingen door hun stookruimte geven. Je wordt door de stokers meegenomen in het stookproces. Dit duurt ongeveer 45 minuten, natuurlijk mag je van alles ruiken, voelen en waar het kan ook proeven.

 

Na de rondleiding proeven we in het nabijgelegen restaurant een gin-tonic met 3 cocktailvarianten.

 

Duurzaam gebruik van restmaterialen

De stokerij maakt waar mogelijk zoveel mogelijk gebruik van restmaterialen. Ze hebben zich laten inspireren door de Blue Economy Methode. Zowel de TX gin als de TX wodka wordt gestookt met restaardappelen die bij de diverse aardappeltelers op het eiland worden betrokken. Zo wordt ook de typisch Texelse smaak van de gin bereikt door het gebruik van onder meer vlierbloesem en duindoorn en bij de wodka geeft een vleugje cranberry de echte Texelse eilandtouch.

‹ TERUG NAAR OVERZICHT
Nog meer ideeën opdoen? Keer terug naar het overzicht