54d86d10673830fd185e30c2_facebook_icon.png 54d871559dd758043771b6ae_twitter_icon.png 54d9ea59781f27014df684e2_youtube_icon.png 54d8ba7f9dd758043771bfb5_googleplus_icons.png
54d22b9e0d5fbeb671afda5b_icon_locatie.png
Roggeslootweg 6, 1795JV De Cocksdorp – Texel
Uitjes op Texel
images/price-tag.png
Activiteiten
images/categorie_natuur.png
Vervoer
images/widget_vervoer.png
Overnachten
images/widget_overnachten.png
Culinair
images/categorie_culinair.png

Sup XXL

https://evenementenbureautexel.nl/wp-content/uploads/2016/01/1-IMG_20170719_135246.jpg
  • https://evenementenbureautexel.nl/wp-content/themes/evenementenbureautexel/images/krul_paars.png
    Mogelijk op Noord- en Waddenzee of binnenwater!
  • https://evenementenbureautexel.nl/wp-content/themes/evenementenbureautexel/images/krul_paars.png
    Wetsuits aanwezig

Sup XXL op Texel

Sup XXL is suppen in het groot. Suppen staat voor Stand Up Paddling. Staand op een megagrote SUP bewegen jullie jezelf met lange peddels voort over het water. De XXL sup is extra breed en daardoor stabiel. Maar jullie eigen balans heeft er antuurlijk ook mee te maken. Samen met collega’s of vrienden ga je met het grootste sup-board de zee van Texel op.

 

Instructie door professionals

Na het aantrekken van jullie wetsuit, zwemvest en helm geven de instructeurs een duidelijke instructie over de Do’s en Dont’s. Samen met de instructeur gaan jullie de zee op. Eerst eventjes samen oefenen op de knietjes en vervolgens staand. Samen peddelen jullie door de golven en natuurlijk hoort daar af en toe eraf vallen bij. Achter de branding keren jullie om en proberen jullie de golf mee terug te pakken voor een echte surfride. Ook als er minder golven zijn is de Sup XXL een ontzettend leuke activiteit. Met grote regelmaat is het mogelijk tussen de zeehonden door te peddelen, de zeehonden steken nieuwsgierig hun koppies boven water om te kijken wat jullie allemaal aan het doen zijn.

 

prijsMeer informatie en prijzen voor de Sup XXL

Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

 

Waar komt Suppen eigenlijk vandaan? 

De oervorm van suppen is staand op een kano voortbewegen over het water met een stok. Deze vorm is eigenlijk al zo oud als de mens. De sport heeft een Hawaiiaanse geschiedenis en is opnieuw naar voren gekomen als manier voor surfbegeleiding om de groep en de golven in de gaten te kunnen houden tijdens het trainen. Tegenwoordig is in Amerika de SUPsport gigantisch groot, terwijl het in ons land voor veel mensen toch nog vrij onbekend is, dat terwijl Nederland met al haar wateren uiterst geschikt is voor het uitoefenen van de sport. Suppen op Texel is dan ook qua locatie ideaal!

 

‹ TERUG NAAR OVERZICHT
Nog meer ideeën opdoen? Keer terug naar het overzicht